Személyiségfejlesztés szavakkal. Csak, ha komolyan gondolod!

A szó hatalma. A szó teremtő ereje.

Sokan hiszik, hogy a pozitív gondolkodáshoz tartozó pozitív megfogalmazások előre vihetnek bennünket a sikerünk elérésének útján. Ezt a kérdést nem tudom megválaszolni, vajon igaz-e.

Az viszont teljes mértékben igaznak tűnik, hogy ha egy gyermeket pozitív visszajelzésekkel tartunk a nevelődés útján, az a gyermek hamarabb megteszi, amit mi, nevelői, szülei kérünk tőle, hamarabb hitet szerez magában, ha megerősítjük őt (helyes) tetteiben, hamarabb fog pozitív döntést hozni érdemi kérdésekben, ha nyitottan és szeretettel vesszük körül, és beszélgetünk hozzá.

Ahogy elhagyjuk a kisgyermekkort, és átlépünk a szülőségbe, valahogyan elveszítjük azt a képességet, hogy mindent megnevezzünk. Mert annyiszor ismétlődnek alapvető dolgok már tán életünkben, hogy teljesen egyértelművé válnak? Az, hogy valakit szeretünk, mert mellettünk van, bízunk benne, mert a gyermekünk. Nem mondjuk elégszer. Sőt. Továbbmegyek. Sok ember szemében fölöslegesnek tűnhet ezeket és az alábbi bátorító-beszélgető mondatokat elmondani a gyermekének. Pedig nem az.

A mindent megkommunikáló amerikaiaktól vettem át az alábbi 20 mondatot, magyarítva, hogy mi is elkezdhessük a gyermekünk egóját egészségesen megerősíteni. Úgy, hogy közben talán a miénk is fejlődhet. Nagyon FONTOS, hogy komolyan gondoljuk, amit mondunk, mert a gyermek megérzi a közvetített tartalmat a kicsi kis antennáinak egyikével. Megérzi azt is, ha valóban bizalommal fordulunk hozzá, de azt is, ha csak szórakozottan vagy nem meggyőződve csattogtatjuk az üres frázisokat.

20 POZITIV A GYEREKNEK

Join now and claim bonus william hill uk - wbetting.co.uk

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.