Jó Ötletek

Annak, aki szeretné otthon is készíteni a gyermekét az iskolára, szintén javasolunk néhány dolgot.

Ö T L E T E

Íme:

Próbáljanak meg minden nap ovi után, fürdés előtt pár percre leülni egy asztalhoz, és egy feladatra koncentrálni. Kaphatóak mindenféle előkészítős, ovisoknak szóló feladatfüzetek. Remekül alkalmasak az esti fürdés előtti gyakorláshoz egy-egy labirintus vagy hibakereső erejéig.

1.

Vagy ha még a kezecskéje nem szereti az apró ákombákomokat, rajzoljanak táblára! Vagy fessenek nagy papírra! Vagy krétázzanak rá! (Jó, ezek takarítást igényelnek.) Akkor először csak az égbe rajzoljanak vagy egymás hátára, majd újságpapírra (inkább csomagolóra, mert az egy színű) vastagfilccel.

2.

(Nekünk van egy nagy fehér táblánk otthon. Mivel a kicsi gyermek először nehezen tud olyan apró mozdulatokat csinálni az ujjacskáival, mint a ceruza vezetése egy keskeny vonalközben, először javasolt nagyban gyakorolniuk. Felrajzolunk egy egyszerűsített helikoptert, és megkérjük, rajzolja át nekünk. Először együtt fogtuk a filcet, utána már egyedül fogja. És egyre kisebb és egyszerűbb dolgokat rajzolunk, hogy elérhessük az A4-es papírméretet.)

3.

Beszélgessenek sokat a gyermekkel. Nehéz koncentrálni egy hosszú nap után, de pár kérdésnyi erőltetett figyelem után megindulhat egy oldott párbeszéd, amelyben a gyermek kommunikációs képességei is fejlődnek, és Ön is sokat tudhat meg gyermekéről.

4.

Énekeljenek. Az ének stresszt old, és felkészíti az idegpályákat különböző tantárgyakban szükséges gondolkodási tevékenységekre. Nem baj, ha hamis, a későbbiekben remek önnyugtató eszközt adhat gyermeke kezébe, ha nem csitítja el, amikor énekelni kezd. Éndekeljenek együtt! A hamis ének együtt még viccesebb tud lenni.

5.

Számláljanak, hmmm, mi lehet otthon? Bab? Akkor babot! Répa? Akkor répát! Számolják  meg, adjanak egyet apának, anyának, gyereknek, megint egyet apának, anyának, gyereknek, megint....stb. Mit is készítenek elő? Az oszt(ozkod)ást. :) Találják ki, mennyi marad, ha hugi egyet megeszik? És ha kettőt? És ha az összeset?

6.

Ó, és a fő szabály: TÜRELEM. Ha a gyermek még nem hajlandó 5 percig ülni, akkor először üljön csak 1-ig. Ha nem hajlandó x-et tenni a hibás kép mellé, akkor húzzon oda egy vonalat, ha nem hajlandó papírra írni, firkáljon valamilyen lemosható nagy felületre. Előszöri egy lépés vissza a jövőbeni ugrásokat előlegezheti meg nekünk a tanulásban.

Folyamatosan bővítjük az ötlettárainkat, és szívesen vesszük, ha Önök is megosztják velünk fejlesztő tapasztalataikat fb-csoportunkban, a kommentek között. :) A jövőben ide is felvesszük az ötleteket.

Jó és békés készülődést kívánunk.

 

 

Join now and claim bonus william hill uk - wbetting.co.uk

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ.